Slider-kaaskiezen

Kaaskiezen hebben niets met kaas te maken. Bij kaaskiezen zijn in het tandglazuur gele plekjes te zien. Op die gele plekjes is het tandglazuur minder sterk en erg zwak waardoor er makkelijk gaatjes kunnen ontstaan. Soms breken er stukjes tand af. Ook kunnen kaaskiezen extra gevoelig zijn voor warm of koud eten en drinken. Kaaskiezen komen voor in het melkgebit maar ook in het volwassen gebit. In het volwassen gebit kan het ook bij voortanden voorkomen.

Helaas is het nog steeds niet duidelijk hoe kaaskiezen ontstaan. Wel weten we dat vanaf de 6e week van de zwangerschap het melkgebit wordt gevormd. In die weken is er iets mis gegaan met de vorming van het tandglazuur.

Het is belangrijk dat er geen gaatjes ontstaan in de kaaskiezen. Daarom is het tandenpoetsen heel belangrijk. Ook kan de tandarts fluoride of een andere speciale tandpasta op de kiezen smeren waardoor de kaaskiezen sterker worden.

1374785_10201615744027207_1039966831_n

Voor papa en mama

Kaaskiezen hoeven niet altijd complicaties te geven. Als uw kind klaagt over de gevoeligheid van het gebit, kijk of u de gele plekken in het tandglazuur herkent. Zijn er gele plekken in het tandglazuur aanwezig? Raadpleeg uw tandarts. Wacht er niet te lang mee. Hoe eerder u actie onderneemt, hoe minder schade de kaaskiezen kunnen verrichten.

Bron : Ivoren Kruis© | Kaaskiezen 

wistjedatkaaskiezen