SLider-Help-mijn-tand-is-eruit

Als je aan het wisselen bent is het erg normaal als je tand aan het wiebelen is. Soms kan is hij zo aan het wiebelen dat je hem met 1 ruk eruit kan trekken. Meestal valt hij er vanaf uit zonder dat je het door hebt. Soms wanneer je een appeltje aan het eten bent zie je je tand zo in het appeltje zitten!
Tip:  Plak je melktandjes in een dagboek. Hierin schrijf je op welke leeftijd hij eruit gevallen is. Leuk om dit terug te zien als je later groot bent! 

Soms ben je lekker aan het spelen en val je perongelijk op de grond. Meestal is er niets aan de hand maar soms kan je tand eruit gevallen zijn door de harde klap.

Wat moet je doen?

– Zoek de tand direct en pak het op.
– Roep papa of mama of een begeleider.
– Maak de tand schoon met melk. Melk zorgt ervoor dat de tand weer schoon wordt.
– Plaats de tand terug op zijn plek.
– Als dit niet kan, dan bewaar je de tand onder je tong of in je wang. Dit klinkt misschien gek maar de reden hiervan is dat als de tand uit de mond blijft, hij uitdroogt. Om de tand vochtig te houden moet hij bewaard worden onder de tong of in de wang.
– Wacht nooit af en laat je papa, mama of begeleider gelijk de tandarts bellen.

De tandarts zal de tand terugplaatsen in je mond. Om ervoor te zorgen dat de tand niet verplaatst, brengt de tandarts een ijzerdraadje aan over de tand. De tand zal weer vast groeien in je kaak en het ijzerdraadje kan verwijderd worden.

1378143_10201615795028482_1111759121_n

WISTJEDAT---Wist-je-dat-een-olifant-maar-liefst-7-keer-zijn-tanden-wisselt-in-zijn-hele-leven!!

Voor papa en mama

Er is een belangrijk verschil tussen een uitgeslagen melktand of een grote mensen tand. Als een melktand uitgeslagen is, is dit vaak niet erg. Wel kan dit ervoor zorgen dat de grote mensen tand wat langzamer doorkomt.
Als uw kind een uitgeslagen tand heeft bel direct uw tandarts. Als een tand te lang uit de mond is, kan het afsterven. De tandarts kan de tand niet meer terugplaatsen in de mond. Dit is natuurlijk erg zonde. Er moet dan gekeken worden naar een ander alternatief. 

Bron : Ivoren Kruis© | Tand er uit. Wat nu?