Slider-Beugels

Je hebt 2 verschillende beugels. Beugels die je uit kan nemen en beugels die je niet uit kan nemen.

De meeste kinderen krijgen een slotjesbeugel. Dit is een beugel dat op je tanden is geplakt met een tandenlijm. Op iedere tand zit een ijzerblokje. Dit ijzerblokje heet een bracket.
(bracket spreek je uit als: brek-ket)
Deze beugel zorgt ervoor dat je tanden recht gaan staan. Om deze beugel nogal wat saai is, kan je ervoor kiezen de beugel op te fleuren. De tandarts of orthodontist kan gekleurde elastiekjes op de beugel plaatsen.
Zo heb je echt een feestje in je mond!

Soms hebben kinderen een beugel dat buiten de mond zit. Dit heet een buitenbeugel. Deze beugel zorgt ervoor dat je meer ruimte krijgt in je mond. Kinderen vinden het soms erg vervelend om met zo’n beugel te lopen. Maar hoe vaker je het draagt, hoe eerder je ermee mag stoppen!

WISTJEDAT---Wist-je-dat-van-alle-kinderen-in-Nederland-30-een-beugel-heeft!!

1456125_766543233362940_278249749_n (1)

2013-11-04 16.18.55

Voor papa en mama

Een beugel heeft zijn voor en nadelen. Nu uw kind een beugel heeft is een goede mondhygiëne extra van belang. Het poetsen van de tanden is nu moeilijker dan zonder een beugel. Vraag uw tandarts of orthodontist hoe het kind het beste zijn/haar tanden kan poetsen. Uw tandarts of orthodontist zal u er ook op wijzen dat er rekening gehouden moet worden met eten en drinken. 

Bron : Ivoren Kruis© | Beugels